donderdag 18 april 2019

Lenen is nu goedkoper

Bouw- of koopplannen? Goed nieuws! De hypotheekrente staat op een laagterecord. Als je zelf 20% kan financieren Immotheker bedraagt de vaste rente op een afbetaling van 20 jaar op dit moment gemiddeld 1,79 procent.
Lenen is nu goedkoper

Wie een huis of appartement wil kopen, kan op dit moment spotgoedkoop lenen. De rente op woonkredieten zit al een tijdje in dalende lijn en bedraagt op dit moment gemiddeld 1,79%.

Niet zo historisch laag als de diepterecords van 2016, maar de hypotheekrente is nu wel lager dan de inflatie, waardoor je zo goed als gratis leent. De onderlinge concurrentie tussen de banken heeft daar zeker iets mee te maken. Zeker als je al bouwplannen had, is het nu een goed moment om een lening af te sluiten.

De lage rente op hypothecaire leningen hangt samen met de langetermijnrente, zeg maar de interest op je spaarrekening. Dus dat impliceert ook dat je spaargeld minder opbrengt.

Om die reden zoeken steeds meer mensen naar alternatieve beleggingen. Vastgoed is dan een logische keuze, zeker voor de Belg met een baksteen in de maag.

Of de trend lang zal aanhouden, is overigens onzeker. Economen gaan er wel van uit dat de langetermijnrente tegen de zomer weer zal klimmen.

Vragen voor één van onze experts?

Neem contact op en we helpen je graag verder.
contacteer immo francois

Word je liever door ons opgebeld?

Laat je telefoonnummer na en wij bellen je zo snel mogelijk op.
  • Onze kantoren zijn terug open en we zijn klaar om je te ontvangen. Ontdek hier onze veiligheidsmaatregelen.