woensdag 20 maart 2019

Verkocht: Sven & Charlotte

Sven en Charlotte zijn een jong koppel die net hun eerste woning hebben aangekocht. Na enkele jaren samenwonen op een huurappartement, waren ze klaar voor de grote stap. Ze gingen uiteindelijk met Immo Francois in zee voor de aankoop van hun nieuwe huis.
Verkocht: Sven & Charlotte
Wat was de reden van jullie zoektocht naar een nieuw huis?

Charlotte en ik woonden ondertussen al 2 jaar samen in een huurappartement. We verlangden al even naar een eigen tuin, een open keuken en gewoon iets meer plaats. Omdat huren dan ook nog eens veel minder rendabel is op lange termijn besloten we de stap te zetten om een huis te kopen.

Waar waren jullie precies naar op zoek? Aan welke voorwaarden moest jullie nieuwe stekje voldoen?

De ultieme voorwaarde was dat er een grote tuin was. Op korte termijn willen we heel graag een hond en op lange termijn denken we natuurlijk ook aan gezinsuitbreiding. Maar eerst een hond, stapje per stapje. Een open haard was voor mij ook een must. Het maakt de lange grijze winterdagen net iets aangenamer. Daarnaast wilden we graag ook een grote keuken, veel open ruimte en genoeg slaapkamers. We waren niet per se op zoek naar een nieuwbouw, maar er mochten niet veel grote werken aan zijn, wat kleine afwerkingen zagen we nog net zitten.

Hoe is jullie zoektocht verlopen? Zijn jullie meteen bij een makelaar gaan aankloppen?

Onze zoektocht is online gestart - zoals bij velen waarschijnlijk - door verschillende immobiliënsites af te schuimen naar het aanbod in de regio. Ik denk dat dit wel een belangrijke fase is omdat je daar al even kan beslissen waar je wil wonen, hoeveel slaapkamers je wil, wat er precies bij je past… Wij zijn toen enkele huizen gaan bezoeken en het huis van Immo Francois, waar we nu wonen, was eigenlijk het eerste dat we toen bezocht hebben. Er was toen wel nog wat twijfel aangezien we eigenlijk graag aan de kust wilden wonen en nog wat verschillende opties wilden openhouden. Toen we een tijdje later hoorden dat het huis nog steeds te koop stond, besloten we toch een bod te doen en niet veel later volgde het compromis.

Hoe verliep die samenwerking met Immo Francois?

Wij hadden echt een heel goede makelaar en dat heeft voor ons wel het verschil gemaakt. Kenjiro Waeles (van kantoor Diksmuide) was altijd bereikbaar en stond steeds klaar om onze vragen te beantwoorden. Er was meteen een klik met hem. Hij heeft wat dezelfde leeftijd en was zeer spontaan en enthousiast, dus dat zorgde wel voor een match. Als koper weet je er ook niet altijd veel van en zit je met vele vragen. Het feit dat wij die allemaal beantwoord kregen – ook ’s avonds en in het weekend – zorgde ervoor dat het aankoopproces voor ons toch meer ontspannen verliep.

Zou je andere aanraden om met Immo Francois samen te werken?

Absoluut! Wij hebben met hen echt een hele goede ervaring gehad. Ze doen net dat extraatje meer en halen echt alles uit de kast voor beide partijen. Het feit dat ze altijd bereikbaar zijn, maakt alles net iets makkelijker. Ook na het tekenen van de compromis konden wij nog steeds contact opnemen voor vragen i.v.m. de domicilie, of het voordeliger was om wettelijk samen te wonen, etc. Wij zijn zeer tevreden van de samenwerking, dus we zouden hen zeker aan iedereen aanraden.

Vragen voor één van onze experts?

Neem contact op en we helpen je graag verder.
contacteer immo francois

Word je liever door ons opgebeld?

Laat je telefoonnummer na en wij bellen je zo snel mogelijk op.
  • Onze kantoren zijn terug open en we zijn klaar om je te ontvangen. Ontdek hier onze veiligheidsmaatregelen.