Ref. KOR2019016

Prachtig renovatie-project gelegen in het hartje van Kortrijk

340.000
EUR
appartement
2 Slpks.
116 m²
Maak een afspraak
Jouw expert
Julie Meerschaert
Meer over
deze woning
Immo Francois en bouwheer "BATHIment" stellen u graag dit prachtige renovatie-project voor.
LYS, gelegen in hartje Kortrijk met uitzicht op het neo-gotisch stadhuis en de Grote Markt. Een historisch gebouw met prachtige authentieke uitstraling en klasse, op een boogscheut van de Grote Markt, het station, de verlaagde Leieboorden, de Broeltorens, het begijnhof en het stadspark van Kortrijk.
Kortrijk is een stad met vele troeven met een unieke mix van modern en historisch.
De gelijkvloerse verdieping met bijhorende kelder is vergund als appartement, maar kan ook vergund worden als handelsruimte voor kleinhandel (geen horeca) of een kantoor.
Verdieping 1, 2 en 3 bestaan telkens uit 1 appartement met balkon. Hierbij werd het appartement op de 1ste verdieping volledig ingericht en afgewerkt. De authenticiteit van het gebouw werd doorgetrokken in het interieur, alsook in de afwerking. Wanneer men zich hier huisvest, kunt u genieten van het karakter en de sfeer die de stad Kortrijk met zich meebrengt. Een appartement afgewerkt, uniek in zijn stijl. De 4de verdieping betreft een penthouse, deels onder de oude dakconstructie gelegen en heeft aan de zuidwestzijde een greenhouse met bijliggend terras en wijds uitzicht.
Alle appartementen hebben een gevelbreedte van 13m met lateraal uitzicht op de Grote Markt. Op de achterzijde kijkt u uit op het historische stadhuis.
Bart Lens en Thijs Prinsen zijn beiden gepassioneerd door renovatieprojecten. Het aanpassen van waardevolle historische panden aan de actuele noden en woonbeleving weten ze door hun jaren ervaring, in harmonie te brengen met de historische dimensies, dewelke terug te vinden zijn in deze panden. Zij behouden bij dit renovatieproject alle unieke historische elementen, zowel binnenin als op de gevel. De renovatie is van hoogwaardige kwaliteit en voldoet aan de laatste normen met betrekking tot isolatiewaarde en energie-efficiëntie. De appartementen worden casco opgeleverd.
De naam LYS bloeit voort uit 2 betekenissen;
Enerzijds heeft de naam relatie tot haar ligging aan de Leiestraat, de straat richting de oude Leie binnen de stadskern van Kortrijk. De Leie, of in het Frans, Lys genaamd, ontspringt in Lisbourg en mondt uit in de Schelde in Gent. De Leie heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de stad Kortrijk. Mede door het verlagen van de Leieboorden en haar heropleving is dit stadsdeel volop in vernieuwing.

Anderzijds verwijst de naam LYS eveneens naar de bloem ‘Lelie’. De Lelie is in de leer der emblemata een symbool van de maagd Maria, van zuiverheid en maagdelijkheid. De lelie wordt in tal van familiewapens gebruikt. De bloem komt terug in de diepdruk op het gevelschild, alsook in de vlaggenhouder op de gevel. Eveneens is de Maagd Maria aanwezig in een Mariakapel tegen de gevel, dewelke vroeger gebruikt werden als bidplaats, maar eveneens als bescherming van het gebouw en de straat.
Voor verdere inlichtingen over dit project, aarzel zeker niet om ons te contacteren of om een bezoekje te brengen op kantoor, om de plannen en foto's in te kijken.
Plan vandaag nog uw afspraak voor deze 5 parels!
Gelijkvloers: handelspand/appartement: casco oplevering
Eerste verdiep: afgewerkt appartement
Tweede & derde verdiep: casco oplevering
Vierde verdiep: appartement met oase van glaswerk, casco oplevering
Details van
de woning
  Troeven
  • unieke locatie
  • casco oplevering
  • behoud van historische elementen
Algemene info
 • Algemene staat
  nieuwbouw
 • Aardgas
  aanwezig
 • Centrale verwarming
  aanwezig
 • Kelder
  aanwezig
 • Terras
  aanwezig
 • Lift
  aanwezig
Kamers & oppervlakte
 • Woonkamer
  49.1 m²
 • Slaapkamer
  15.3 m²
 • Slaapkamer
  10 m²
 • Badkamer
  5.5 m²
 • Terras
  2.3 m²
 • Berging
  55 m²
Technisch
Totale opp.
116 m²
Bewoonbare opp.
116 m²
Kadastraal inkomen
in aanvraag
EPC ref.
EPB in opmaak
EPC categorie
in aanvraag
EPC
in aanvraag
Stedenbouw
Bouwvergunning
ja
Verkavelingsvergunning
nee
Recht van voorkoop
nee
Overstromingsgevoelig
nee
Dagvaarding voor
stedenbouwkundige overtreding
nee
Legal & info
1) Stedenbouwkundige bestemming:
Wg: Woongebied
2) Beschermd erfgoed: ja
3) Geïnventariseerd erfgoed: Inventaris van bouwkundig erfgoed
4) Afgebakende oeverzone: niet van toepassing
5) Gevalideerd as-builtattest: neen
6) Keuringsattest elektriciteit: in opmaak

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met onze lokale experten en zij helpen jou een pand te zoeken op basis van jouw criteria.
help me mijn droompand te vinden